sâmbătă, februarie 09, 2013

Tort de ciocolata

Pe 5 februarie l-am aniversat pe Bobica( sotul meu , pentru cei ce-l cunosc!), asa ca m-am straduit sa ii fac un tort gustos, cu multa ciocolata.


Ingrediente blat:
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingura cacao
sare

Separam albusurile de galbenusuri, apoi le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat cate o lingura de zahar. Dupa ce am incorporat toata cantitatea de zahar, adaugam galbenusurile batute si faina amestecata, in prealabil, cu cacaua. Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem 30-35 minute , la 200 grade, in cuptorul preincalzit.
Lasam sa se raceasca in cuptor.

Cremele de ciocolata
a). 200 g ciocolata amaruie
100 ml frisca nebatuta
10 g gelatina
300 g frisca batuta

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe aburi impreuna cu frisca nebatuta. Se amesteca si se tine pe foc pana se topeste toata ciocolata. Se amesteca bine cu gelatina hidratata si topita pe aburi, dar si cu frisca batuta. Se da la rece.

b) Aceleasi ingrediente si mod de preparare, doar ca inlocuim ciocolata amaruie cu ciocolata alba.

Sirop:
2 plicuri de ciocolata calda preparata conform instructiunilor.

Decor:
1ciocolata cu lapte
bombonele de ciocolata

 Asamblarea:

Se  taie blatul in doua, se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de ciocolata calda, se intinde crema de ciocolata alba, apoi crema de ciocolata amaruie. Se pune deasupra al doilea blat pe care il insiropam la randu-i.Deasupra si pe margine se intinde un strat de ciocolata topita peste care se presara bombonele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu