duminică, decembrie 09, 2012

Placinta de dovleac




Nu pot spune ca sunt prietena cu dovleacul. Nu ma atrage atat de mult gustul sau, dar cum placinta este preferata sotului meu , de dragul lui, o fac.

Aluat:
500 g faina
50 ml ulei
25 g drojdie proaspata
200 ml apa calduta
sare

Umplutura
dovleac
zahar
zahar vanilat
scortisoara

Din drojdie, apa, faina, ulei si sare  se face um aluat care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. 
Se imparte, apoi in 4 parti . Fiecare parte se intinde in foaie subtire 

si se umple cu amestecul de dovleac , zahar, zahar vanilat si scortisoara calit in prealabil pe foc.
Fiecare foaie se ruleaza si se asaza in tava .

 Deasupra se ung cu ulei.
Se coc placintele 30-35 minute pana se rumenesc frumos.
Daca va place, le puteti servi cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu