duminică, decembrie 02, 2012

Patrate cu iaurt si mure

Prajitura pe care am facut-o azi nu are un nume. E o combinatie facuta in functie de ce ingrediente aveam prin casa. Rezultatul, insa e minunat.

Blat:
5 oua
5 linguri zahar
2 linguri faina
3 linguri nuci macinate
2 linguri ciocolata cubulete mici
sare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam, treptat si zaharul. Incorporam galbenusurile batute, faina , nucile si ciocolata.
 Amestecam cu grija astfel incat sa nu se lase compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie si coacem 25-30 minute la 180 grade.



Crema
 
500 g iaurt gras
3 linguri zahar
250 g mure
15 g gelatina
Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se amesteca bine iaurtul, zaharul si murele facute piure . 
Se adauga si gelatina. Se da la rece 30 minute.

Se taie blatul in doua, se toarna crema de iaurt , se asaza celalalt blat si se da la rece 2-3 ore. Se taie sub forma de patratele. E racoritoare, gustoasa si usor de pregatit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu