joi, ianuarie 03, 2013

Batoane cu usturoi

Mi-am programat ca astazi  sa pregatesc niste paine, dar ideea unei paini simple nu prea ma bucura. Asa ca, in timp ce aluatul dospea , m-am gandit sa imbunatatesc gustul painii cu niste usturoi. Nu de alta, dar nu concep o zi fara un catelus mic de usturoi. Macar. Am pregatit o pasta de usturoi cu care am uns minunatul aluat. Si a iesit o bunatate de painica. Nu vreti sa stiti cat de bine mirosea in bucatarie!
Prepararea e foarte simpla. Facem un aluat de paine( eu am folosit faina integrala, pentru ca , in ultima vreme, cam asta ne place), urmand pasii de la Paine din faina integrala.


Aveti nevoie de:
500 g faina integrala
cateva picaturi ulei parafina
1 lingurita drojdie uscata
un praf de sare
200 ml apa calduta
Pasta de usturoi:
1 capatana usturoi
1 lingura ulei
cimbru
sare
Curatam usturoiul, il zdrobim, il frecam cu sare, ulei si cimbru.  

Punem faina intr-un bol, adaugam sarea, drojdia,uleiul  si apa calduta. Framantam un aluat potrivit de moale pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 
Cand este dospit il framantam putin, apoi il impartim in mai multi bulgari( cam de marimea unui pumn). Intindem fiecare bulgare,
 il ungem cu pasta de usturoi,
 il rulam si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam putin la dospit, apoi coacem la 180 grade, in cuptorul preincalzit.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu