joi, septembrie 20, 2012

Prajiturele colorate


Vara profit de varietatea fructelor de pe piata si pregatesc multe dulciuri cu ele.
Prajiturelele acestea sunt foarte aromate,dar si aspectuoase.

1)Blat:
2 oua
2 linguri apa fierbinte
125 g zahar
50 g amidon
50 g faina
1 lingura praf de copt
 Ouale intregi se bat cu apa fierbinte si zaharul. Se adauga faina, amidonul si praful de copt, amestecate inainte. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor 25-30 minute, la 180 grade.


2)Sirop:
250 ml apa
1 esenta rom
3-4 linguri zahar
Din apa si zahar se face un siropcare se lasa la racit, apoi in el se adauga esenta de rom. Cu acest sirop se insiropeaza blatul.

3)Crema:
3 oua
9 linguri zahar pudra
500 ml frisca
300 g piersici
300 g visine
20 g gelatina
Galbenusurile se freaca ca 6 linguri de zahar, apoi se bat pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu 3 linguri de zahar pudra, la fel si frisca. Se vor amesteca galbenusurile reci su albusurile batute si cu frisca. Compozitia se imparte in 2 boluri. Se dau la rece. Visinelor li se scot samburii , apoi se fac piure si se pun pe foc. Se fierb 3 minute, apoi se lasa la racit. La fel se procedeaza si ci piersicile. Gelatina se hidrateaza, apoi se imparte in 2 si se pune in piureurile de fructe racite. Acestea, la randul lor, se vor amesteca in compozitia de galbenusuri.






4) Glazura:
100 g ciocolata amaruie
piersici si visine
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se toarna peste prajitura.

Blatul se insiropeaza, apoi, cu un pos se pune crema, alternand , o fasie de visine, una de piersici. Deasupra se toarna glazura, iar peste ea se decoreaza cu fructe.
Se tine la rece, apoi se taie sub forma de patrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu