duminică, septembrie 16, 2012

Ciorba de perisoare cu tarhon


Ingrediente:
500 g carne tocata
1 ou
tarhon
 100 ml suc de rosii( + 2 linguri pentru perisoare)
2 morcovi potriviti
2 cepe
1 telina mica
2 cartofi
2 ardei
1 dovlecel mic
50 g pastai
500 ml bors acru
leustean
Punem la fiert 2 litri de apa. Cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa, morcovii, ardeii, telina tocate marunt, dar si pastaile curatate. Lasam sa fiarba pana 20 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlecelul taiati cubulete. Adaugam sucul de rosii si mai lasam sa fiarba.

Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam carnea tocata cu  sucul de rosii, oul, tarhonul si sarea.

Omogenizm compozitia si formam bilute potrivite pe care le fierbem separat de restul ciorbei. Cand sunt fierte le adaugam in oala cu legume, turnam borsul , fiert si el separat , potrivim de sare si ...gata!
Servim cu leustean proaspat si , neaparat, cu ardei iute.
Sa aveti pofta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu