sâmbătă, septembrie 15, 2012

Prajitura cu mure

Nu pot spune ca imi plac murele proaspete, dar le ador in prajituri. Iar aceasta prajitura delicioasa  si fina e de departe preferata mea. Vara , cand e vremea murelor , o pregatesc foarte des. Spre disperarea alor mei care mai vor si altceva.
 


Ingrediente:
Blat
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri faina
1 lingura cacao
1 plic de praf de copt
Mousse de mure
3 galbenusuri
3 linguri de lapte
3 linguri de zahar
1 plic gelatina
500 g mure
500 g frisca
Decor
250 ml sirop visine
1 plic gelatina rosie
Mod de preparare:
Blatul:
Ouale si zaharul se mixeaza timp de 25 minute, apoi se adauga faina, cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza si se toarna in tava de copt. Se da la cuptor 30-35 minute, la 200 grade.
 
Mousse de mure:
Zaharul, galbenusurile si laptele se bat pe baie de aburi pana capata consistenta unei smantani, apoi se lasa la racit.
 Murele se zdrobesc cu blenderul si se amesteca bine cu gelatina care a fost, in prealabil, dizolvata in apa calduta. Se amesteca apoi cu crema de oua rece si cu frisca batuta. Se da la rece 20 minute.
Asamblarea:
Peste blatul rece se toarna mousse-ul de mure, iar deasupra de orneaza cu gelatina rosie dizolvata in sirop de visine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu