joi, septembrie 20, 2012

Porumb la borcan

Salatele cu porumb imi plac mult, dar nici porumbul fiert amestecat cu miere nu imi displace asa ca l-am conservat pentru iarna.

9-10 stiuleti de porumb in lapte
4-5 linguri sare grunjoasa
apa
aspirina- cate una pentru fiecare borcan( nu e obligatoriu)

Stiuletii de porumb se curata si se asaza intr-o oala cu apa clocotita . Se fierb 30-40 de minute, apoi se lasa la racit pana a doua zi cand se pun din nou la fiert pentru inca 30 minute.
Cand sunt calzi inca, se curata boabele de pe stiuleti si se asaza in borcane. Peste ele se toarna un amestec de apa si sare. Se poate adauga cate o aspirina in fiecare borcan.Se capseaza si se fierb pe baie de aburi 25-30 minute. Se scot si se acopera cu o patura pana se racesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu