joi, septembrie 20, 2012

Briose glazurate

Briosele glazurate sunt  bune la o ceasca de ceai sau lapte cald.
 
 
 
Ingrediente:
Aluat
250 g faina
1 ou
200 g smantana
1 plic praf de copt
125 g zahar
80 ml ulei
Glazura
2 linguri apa
2 linguri cacao
1 lingura unt
2 linguri zahar
Decor
alune maruntite
Mod de preparare:
Aluatul:
Oul se bate bine, apoi se adauga zaharul si uleiul si se omogenizeaza. Se toarna smantana si se mai bate 2-3 minute. Se adauga faina si praful de copt. Se amesteca bine.
Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul. Formele se umplu cam trei sferturi. Se dau la copt 30 minute la 200 grade. Se scot si se racesc.
Glazura:
Apa si untul se pun pe foc pana se topeste acesta din urma, apoi se dau la o parte si se adauga zaharul si cacaua. Se amesteca pana se dizolva granulele de zahar. Se lasa la racit.
Fiecare briosa racita se da prin glazura, apoi se trece prin alunele maruntite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu