joi, septembrie 13, 2012

Pasta de ardei iute

Pentru pizza picanta si nu numai, am pregatit urmatoarea compozitie de ardei iute.

500 g ardei iute
6 rosii
1 lingura busuioc uscat
1 lingurita coriandru
1 lingura ulei
1 lingura sare grunjoasa
Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, apoi se paseaza in robot. Rosiile se spala, se curata de bubite si se taie in sferturi, apoi se fac si ele piure.

 Se amesteca cele doua compozitii si se pun pe foc . Se fierb pana cand scade cam toata apa, adica 40-45 minute.

Se mesteca mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Cand e gata se ia de pe foc, se adauga sarea, busuiocul si coriandrul, se omogenizeaza, apoi se pune in borcane sterilizate. Deasupra se adauga ulei, apoi se capseaza. Amestecul e foarte picant si poate fi folosit pentru paste, pizza sau fripturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu