joi, septembrie 13, 2012

Muraturi colorate

Parca friptura de porc de la Craciun nu este gustoasa daca nu asezi langa ea si un bol cu muraturi. Iar cele pe care vi le prezint acum sunt foarte potrivite.
Ingrediente:
1 varza
1,5 kg castraveti
1 sfecla rosie
cate 2 linguri de sare pentru fiecare borcan
cate o cescuta de otet pentru fiecare borcan
apa,mustar si piper boabe
Varza se spala, se curata si se toaca marunt. Castravetii se taie felii ca pentru salata, iar sfecla se curata de coaja si se taie cubulete.


Se amesteca intr-un castron cele 3 legume si apoi se pune compozitia astfel obtinuta in borcane.

 Se indeasa bine. In fiecare borcan se adauga cate 2 linguri de sare, 1 ceasca de otet, cateva boabe de piper si mustar. Se completeaza cu apa. Se capseaza si se fierb pe baie de aburi. Sunt foarte gustoase, iar sfecla rosie le da si o culoare placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu