joi, septembrie 13, 2012

Clatite cu frisca si ciocolata

Clatitele sunt unul din deserturile preferate ale sotului meu( de fapt, lui toate dulciurile ii plac!), asa ca azi i-am facut o surpriza si i le-am pregatit.

Pentru foi avem nevoie de :
200 g faina
500 ml lapte
2 oua
sare
ulei pentru prajit
Intr-un vas amestecam  ouale, faina, sarea. Turnam apoi cate putin lapte si omogenizam. Trebuie sa iasa o compozitie potrivit de subtire.

Pentru a le praji avem nevoie de o tigaie cu fundul gros. Ungem tigaia cu putin ulei, lasa sa se incinga, apoi turnam un polonic de compozitie. Se prajesc la foc iute si se intorc pe ambele parti.

Umplutura:
200 g ciocolata
200 ml frisca

 Batem frisca tare, apoi turnam peste ea ciocolata topita pe baie de aburi. Omogenizam si dam la rece cateva minute. Cand foile sunt gata le ungem si ...le savuram.
Decoram cu ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu