luni, septembrie 03, 2012

Diplomat cu nectarine si piscoturi

Pentru petrecerea data in cinstea iesirii mamei la pensie am facut un tort diplomat cu nectarine(fructele mele favorite) si piscoturi. A fost foarte gustos, dar s-a terminat atat de repede incat nu am reusit sa ii fac fotografie in sectiune.
Pensie lunga si linistita, bunicuto!



Blatul:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
sare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Galbenusurile si zaharul se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc.Se adauga faina in ploaie si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu o lingura de lemn, apoi se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la 200 grade, cam 30 minute.
Se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Crema:
5 oua
10 linguri zahar
20 g gelatina
750 ml frisca
5-6 nectarine
100 g stafide
1 esenta rom

Gelatina se hidrateaza in apa calduta.
Frisca se bate tare si se da la rece.
Ouale si zaharul se bat pe aburi pana incep sa se ingroase, apoi se amesteca bine cu gelatina.


Cand e caldut amestecul de oua se pune peste frisca.Se adauga fructele taiate si esenta.


Asamblare:
Intr-o cratita se pune folie , se asaza o parte din blat, se toarna crema, apoi cealalta parte de blat. Se da la rece pentru cateva ore.
Se rastoarna pe un platou cu grija si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Eu l-am invelit intr-un strat fin de frisca, am pus un gardut de piscoturi pe margine, iar deasupra am turnat ciocolata neagra topita in prealabil pe aburi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu