luni, septembrie 03, 2012

Eclere

Eclerele sunt delicioase. Le-am servi in fiecare zi daca s-ar putea.

Coji: (15 bucati medii)
250 g faina
5 oua
350 ml apa( sau 200 ml apa+150 ml lapte)
90 g unt
sare
Apa, untul si sarea se fierb . Cand amestecul clocoteste se ia cratita de pe foc si se toarna toata faina deodata. Se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand compozitia se desprinde de pe peretii vasului.


Se lasa la racit vreo 10 minute, apoi se adauga ouale, pe rand. Cu un pos se intind bastoane in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem 25 minute la 200 grade, pana se auresc. Inainte de a fi umplute se racesc complet.


Crema :
1 l lapte
6 galbenusuri
50 g amidon
300 g zahar
vanilie
Decor: 100 g ciocolata
Laptele si vanilia se fierb.
Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Cand sunt albe si si-au marit volumul se adauga amidonul. Se toarna intreaga compozitie de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand in continuu. Se pune pe foc mic pana incepe sa se ingroase. Se raceste.



Asamblarea:
Cojilor li se taie un capacel, se pune un strat de crema, apoi unul se ataseaza capacul .
Deasupra se traseaza linii de ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu