miercuri, august 29, 2012

Prajitura cu fructe de padure

Prajiturile insiropate sunt la mare cautare in casa noastra, asa ca , cel putin o data pe septamana trebuie sa fac una.
Azi am facut-o pe aceasta cu fructe de padure.


Blat:
5 oua
5linguri zahar
5 linguri faina
sare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare. Sunt gata cand nu se desprind de pe vas atunci cand il intoarcem. Separat batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi maresc volumul. Incorporam incet in galbenusuri albusurile, amestecand cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si coacem 25-30 minute la 200 grade. Blatul e gata cand , daca infigem o scobitoare in el , aceasta ramane uscata.
Cand e rece se taie blatul in doua  .

Crema:
250 ml frisca
125 g mascarpone
250 g fructe de padure congelate
Frisca se bate pana se intareste, se adauga crema mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Se imparte crema in 2 boluri. Intr-unul din boluri de adauga piureul de  fructe de padure obtinut prin pasarea fructelor. Se amesteca bine.
Sirop:
1 l apa
400 g zahar
 esenta vanilie
Apa se pune la fier impreuna cu zaharul. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se da deoparte . Cand e rece se adauga esenta.
Decor:
1 plic gelatina rosie
Asamblarea :
Se pune o foaie de blat pe un platou, se insiropeaza cu jumatate de sirop, se adauga crema roz, apoi ce alba. La sfarsit se adauga cealalta parte de blat. Se insiropeaza si aceasta. Deasupra se orneaza cu gelatina rosie( preparata conform indicatiilor de pe plic) si cu fructe de padure.
E racoritoare si foarte gustoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu