marți, august 28, 2012

Pizza de post




Ingrediente aluat:
400 g faina
10 g drojdie
200 ml apa calduta
sare
2 linguri ulei
Umplutura
1 borcan ciuperci
100 g masline fara samburi
1 ardei gras rosu
1 rosie
100 ml suc de rosii
sare, piper, cimbru
100 g cascaval de post
In mijlocul fainii se face o adancitura unde se pune drojdia, sarea , apa calduta si uleiul. Se face un aluat care se framanta cu mana pana cand este elastic si nelipicios. Se lasa la crescut cam 30 minute intr-un loc ferit de curent.


Cand si-a dublat volumul se intinde si se asaza in tava unsa cu putin ulei.


Peste aluat se intinde un strat generos de suc de rosii in care au fost puse sare, piper si cimbru, apoi se presara ardeiul, rosia, maslinele si ciupercile taiate fasii.



Deasupra se rade cascaval de post. Se da la cuptor pentru 25-30 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu