miercuri, august 29, 2012

Chiftelute la cuptor

Varianta chiftelelor prajite in ulei incins nu ne mai incanta de mult, de aceea am ales sa le coacem la cuptor. Sunt mai gustoase, dar si mai sanatoase si le poate consuma si copilul.




Pentru 20 chiftelute avem nevoie de:
500 g carne tocata
1 ou
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
o bucata ghimbir( cat o nuca)
2-3 linguri pesmet
sare, chili, piper, tarhon
1 legatura patrunjel

Carnea tocata sa pune intr-un bol, se adauga ghimbirul ras,oul batut,  ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul tocate, pesmetul. Se condimenteaza, apoi se amesteca bine pana se obtine o pasta legata ce se poate modela.
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se modeleaza bilute din pasta care se pun pe tava si se baga in cuptor.Se coc cam 40 minute.
Po fi servite ca aperitiv, cu sos, cu ardei trasi la tigaie, cu piure, orez sau cum doreste fiecare.
Va garantez ca sunt atat de gustoase incat nu veti mai avea rabdare sa le faceti garnitura si le veti termina asa , uscate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu