sâmbătă, ianuarie 04, 2014

Mini choux a la creme

Ce ziceti de o cutie cu mini choux-uri ?
Va invit sa le savurati fiindca sunt delicioase si se topesc in gura!



 
Ingrediente:
150 ml ulei
300 ml apa
200 g faina
7 oua
sare

Uleiul, apa si sarea  se pun la fiert. Cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca repede pana se incorporeaza toata.

Se lasa la racit, apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se formeaza gogosele cu ajutorul unui pos si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Se scot si se lasa la racit, apoi li se taie un capacel si se umplu .

Crema:
1 l lapte
250 g zahar
70 g amidon
150 g margarina
4 oua
zahar vanilat

Laptele si zaharul vanilat se pun la fiert. 
Albusurile se bat cu zaharul pana devin lucioase, se adauga amidonul si galbenusurile, iar compozitia obtinuta se adauga in fir subtire peste lapte.

 Se fierb toate pana devin ca o ciulama. Se ia de pe foc si se adauga margarina.

Cu aceasta se umplu gogosile.
Eu am adaugat si un strat de frisca peste cel de crema, iar deasupra am pus un mot de ciocolata topita si zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu