duminică, aprilie 14, 2013

Bavareza cu piersici

E duminica, asa ca nu ar strica sa ne delectam cu o bavareza. Si daca mai e si cu piersici, atunci e perfect!


Ingrediente:
6 galbenusuri
500 ml lapte
40 g gelatina
250 ml frisca
1 borcan compot de piersici
un blat rotund sau un pachet de piscoturi

Se bat galbenusurile spuma cu zaharul pana devin albe si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele, apoi se pun pe aburi.
Se fierb pana incep sa se ingroase. Se adauga gelatina hidratata si topita pe aburi. Se lasa la racit. Piersicile din compot se fac piure
 si se amesteca bine cu crema de galbenusuri. Se adauga si frisca batuta. Se amesteca usor.
Intr-o tava rotunda cu inel am asezat un blat copt( facut din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 de faina), l-am insiropat cu zeama de la compot, apoi am turnat crema.
Am dat la rece de seara pana dimineata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu