vineri, februarie 22, 2013

Tarta cu ciuperci







Aluat I:
300 g faina
10 linguri ulei
10 linguri apa calduta
25 g drojdie.
Aluat II:
7 linguri faina
2 linguri ulei
Umplutura:
2 cepe mici
4 ciuperci mari
1 lingura ulei
25 g branza rasa
Umplutura:
Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei, se adauga ciupercile tocate si branza rasa.Se fierbe pana se inmoaie ciupercile , apoi se lasa la racit.
Aluatul I:
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat vartos. Se lasa la dospit.
Aluat II:
Faina se freaca bine cu uleiul. Se face un aluat sfaramicios care se lasa la rece 30 minute.
Cand aluatul I este crescut se intinde si peste el se pune aluatul II. Se impatureste , apoi se intinde cu sucitorul. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Se imparte in 3 bile( una mai mare si 2 mai mici). Bila mai mare se intinde si se asaza intr- o forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Se pune jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se adauga o foaie de aluat( facuta dintr-una din bilele mici), peste care se pune restul de umplutura de ciuperci. Din a treia bila de aluat se fac fitile si floricele cu care se va decora tarta.Se da la copt la 200 g 30-35 minute pana se rumeneste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu