luni, ianuarie 07, 2013

Cartofi prajiti

Ei, bine, dragilor, o sa spuneti ca toata lumea stie sa pregateasca niste banali cartofi prajiti. Si nu contest asta. Chiar si cel mai neindemanatic sot poate  sa prajeasca 2 cartofi fara sa dea foc bucatariei.
Eu va prezint reteta mea de cartofi pe care am adaptat-o , deoarece nu ma mai multumeau cartofii clasici, mult prea imbibati in ulei.


Nu voi da cantitati de ingrediente, ci doar modul de preparare.
Se curata cartofii, se spala bine si se taie felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa pana sunt fierti cam trei sferturi. Se scurg intr-o sita si se lasa la racit.
Se incinge uleiul si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.
Se scot pe un servet absorbant.
Minunat la acesti cartofi prajiti este faptul ca , fiind fierti, nu vor mai absorbi ulei si vor prinde o crusta aurie .
Noi ii servim cu o pasta de usturoi in care pun ierburi( mereu altele ca sa nu ne plictisim de acelasi gust).
Incercati-i si o sa vedeti ca veti vrea sa ii mai pregatiti si alta data, chiar daca veti acorda mai mult timp acestui proces.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu