luni, ianuarie 07, 2013

Braduti cu ciocolata

Fursecurile se potrivesc de minune cu atmosfera de Craciun, de sarbatoare, asa ca am pregatit si eu cateva.
Am ales sa pun in practica o reteta de la o fosta colega de serviciu, Loredana( plecata intre timp pe meleaguri austriece), pe care insa am adaptat-o in functie de placerile noastre culinare.


Ingrediente:
200 g unt moale
300 g faina integrala
1 ou
120 g zahar pudra
 50 g susan
esenta de rom
Decor:
ciocolata amaruie si nuca de cocos

Din toate ingredientele se face un aluat care se tine la rece 2-3 ore. Cu cat va sta mai mult la rece , cu atat mai bine.

Se intinde aluatul si se decupeaza braduti cu forma . Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20 minute la 175 grade, in cuptorul preincalzit.

Se lasa la racit, apoi se ung cu ciocolata topita si se presara cu nuca de cocos.
Pot fi pastrati in cutii de tabla sau carton mai mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu