sâmbătă, noiembrie 03, 2012

Tiramisu

Nu cred ca e persoana careia sa nu ii placa aceasta prajitura. E fina, cremoasa si usor de facut.
 

Ingrediente:
2 pachete de piscoturi
5 galbenusuri
500 g mascarpone
400 ml frisca
3 lingurite de ness
150 g zahar
zahar vanilat
500 ml cafea tare
esenta de rom
2-3 linguri cacao pentru ornat

La inceput se pregateste jumatate de litru de cafea tare. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga esenta de rom. Cu aceasta cafea vom insiropa piscoturile.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul  si cu cel vanilat. Se adauga nesul si se incorporeaza bine.

 

 Se pun branza mascarpone, frisca batuta tare si se omogenizeaza.


Intr-un vas asezam un strat subtire de crema,
 punem un strat de piscoturi insiropate in prealabil in cafea,
 turnam jumatate din crema, mai asezam un strat de piscituri si terminam cu cealalta jumatate de crema. Presaram cacao si dam la rece 2-3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu