sâmbătă, noiembrie 10, 2012

Foi cu crema de lamaie

Ne plac prajiturile facute din foi, iar aceasta e chiar delicioasa.

Ingrediente  pentru 4 foi:
3 oua
 6 linguri ulei
6 linguri zahar
3 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
faina cat cuprinde

Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul de sodiu stins si faina. Se obtine un aluat potrivit de moale care se imparte in 4 .
 Fiecare se intinde si se coace pe fundul unei tavi tapetate cu hartie pana se rumeneste. Aveti grija ca se coc repede si sa nu aveti surprize neplacute.

Ingrediente crema:
800 g lapte
200 g unt
100 g zahar pudra
5 linguri amidon
zeama de la 2 lamai

Laptele se pune la fiert impreuna cu  amidonul.
 Amestecam astfel incat sa nu se faca nici un cocolos si sa nu se lipeasca . Separat mixam untul cu zaharul pudra.
 Dupa ce s-a ingrosat crema de lapte adaugam crema de unt. Omogenizam, apoi adaugam treptat( ca sa nu se taie) zeama de lamaie.

Asamplare:
Asezam intr-o tava o foaie, adaugam o treime din crema, alta foaie si tot asa pana cand asezam toate foile si crema. Presam  si lasam cateva ore pana se inmoaie. Eu le fac seara si a doua zi le portionez.

2 comentarii:

  1. La prepararea foilor este amintit si laptele,insa la ingrediente nu apare.Reteta este binevenita in cazul in care nu avem amoniac.Doar ca bicarbonatul nu da aceeasi fragezime foilor.As vrea sa stiu , crema e absorbita de foi ,le inmoaie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din neatentie am uitat sa scriu si laptele ca ingredient al foilor. Eu am facut intotdeauna reteta aceasta cu bicarbonat , iar produsul final a fost foarte bun. Crema inmoaie foile, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere