duminică, octombrie 21, 2012

Peltea de gutui

Am asezat zilele trecute niste borcane de compot de gutui pe rafturile din camara. Mi-au ramas , insa cojile de gutui pe care nu m-am indurat sa le arunc, asa ca le-am facut peltea.

Ingrediente:
1 farfurie cu varf de coji de gutui
2 l apa
cate 1 kg zahar pentru fiecare 750 ml lichid
sare de lamaie
Punem apa la fiert si, cand clocoteste, adaugam cojile de gutui.









Le lasam sa fiarba pana se inmoaie.

Strecuram si punem lichidul inapoi pe foc, adaugand si cate 1 kg zahar pentru fiecare 750 ml de lichid. Fierbem pana cand compozitia scade la jumatate.
Presaram si putina sare de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote. Turnam pelteaua fierbinte in borcane spalate si uscate bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu