duminică, octombrie 14, 2012

Gogosari in otet

E vremea de pus provizii pentru iarna si nu trebuie sa uitam de gogosari. Ei vor da culoare salatelor boef pregatite la iarna.
Reteta aceasta este una pe care o stiu de la mama. In fiecare an o pune in practica, iar rezultatul este mereu acelasi: gogosari acri, tari si gustosi.



Cantitatile folosite :
10 kg gogosari
2 l otet
1,2 kg zahar
11 linguri sare grunjoasa
2 pachete conservant
piper boabe, foi de dafin, boabe de mustar
Curatam si spalam bine gogosarii, apoi ii taiem in 4 si ii lasam la scurs.
 Amestecam restul ingredientelor si turnam lichidul obtinut peste gogosari.
 Lasam 12 ore, dupa care asezam gogosarii in borcane, turnam zeama peste ei si ii capsam.
Ii depozitam intr-un loc uscat si racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu