vineri, august 24, 2012

Prajitura cu ness si crema caramel

Imi place aroma pe care nessul o da prajiturilor, asa ca azi am pregatit prajitura aceasta.


Pentru blat:
150 g nuci
3 linguri ness
5 oua
200 g zahar
200 g faina
1 praf copt
9 linguri apa calda
2 plicuri zahar vanilat
Ouale se bat bine, se adauga zaharul si se continua baterea pana cand se dizolva acesta din urma. Se adauga cele 9 linguri de apa, nessul, nuca si praful de copt amestecat bine cu faina.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la 200 grade, pentru 25-30 minute.



Pana cand se coace blatul putem face crema. Pentru crema avem nevoie de:
200 g zahar
3 oua
200 ml lapte
200 ml frisca
150 g margarina
3 linguri amidon

Zaharul se caramelizeaza pe foc mic.

Ouale se bat si se amesteca apoi cu amidonul si  laptele si se toarna peste zaharul maroniu. Se tine pe foc, amestecandu-se in continuu pana cand se ingroasa. Se da de pe foc si se raceste . Se adauga margarina si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. La aceasta se adauga frisca batuta .
Se taie blatul, se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umple cu crema.


Deasupra se orneaza cu frisca si cu bucati de alune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu