sâmbătă, august 18, 2012

Lipie libaneza



Nu stiu care este secretul detinut de arabi in prepararea lipiei pentru shaorma, dar stiu ca eu, dupa mai multe incercari , am gasit formula care ma duce mai aproape de adevar.

 

Pentru 10 lipii medii avem nevoie de:
 25 g drojdie
30 ml ulei
200 ml apa calduta
un praf de sare
Facem un aluat din toate ingredientele, il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Il impartim in 10 bilute mici
 pe care le intindem  pe masa de lucru. Trebuie sa nu fie foarte subtiri pentru ca se vor usca atunci cand se vor raci..

Punem la incalzit o tigaie de teflon  si coacem fiecare lipie cate 2-3 minute pe fiecare parte.


Le asezam intr-o farfurie si le acoperim cu un capac. Le putem umple cu amestec pentru shaorma, cu salata sau fiecare,  dupa dorinta si imaginatie, e liber sa aleaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu