joi, august 30, 2012

Ciorba de burta

Sotul meu adora aceasta ciorba si o fac special pentru el. Eu am mancat o singura data pe vremea cand eram insarcinata si aveam pofte. Nu mi se pare extraordinara, dar daca omului ii place, atunci e musai sa o fac.



Ingrediente:
500 g burta de vita
2 cepe
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 telina medie
2 oua
300 g smantana
3-4 catei de usturoi
3 linguri otet
sare, piper, maghiran
 Burta se curata bine cu sare, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in 3 l de apa calda. Se fierbe 3-4 ore, apoi se strecoara si in supa se adauga legumele  spalate si taiate cubulete. Doar ceapa o las intreaga pentru ca o voi indeparta din ciorba cand se termina fierberea.
 Cand legumele sunt fierte cam pe jumatate, se adauga burta taiata fasii si se mai lasa sa fiarba impreuna.
Se pune otetul, se condimenteaza.
Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si cu usturoiul zdrobit. Se ia un polonic din ciorba fierbinte si se adauga peste amestecul de oua, apoi se toarna toata compozitia din bol in oala mare. Se opreste focul. Se presara maghiran.
Daca vreti sa fie mai acra sau mai aveti nevoie de smantana sau usturoi, le puteti adauga in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu