marți, iulie 16, 2013

Pasta de zahar

De multa vreme imi faceau cu ochiul torturile elegante imbracate in pasta de zahar, dar ma gandeam ca eu nu voi reusi sa realizez niciodata nici macar pasta.Am avut vreo 3 incercari ratate( probabil ca retetele folosite nu erau complete ori eram eu prea stangace), dar acum, fiindca se apropie ziua de nastere a fetitei mele, iar tortul e musai sa fie cu Hello Kitty, am zis ca trebuie sa fac ceva astfel incat tortul sa iasa impecabil.Am gasit reteta de pasta de zahar postata de Lissa ( careia ii multumesc pentru cate am invatat de pe blogul sau),  am pregatit ingredientele si... START.
Mi-a iesit o minunatie de pasta. Nu am avut rabdare si am si modelat ceva din ea, asa ca sa ma joc putin .
Am facut pentru inceput o portie de pasta alba, apoi am incercat si una colorata, dar, fiindca nu am avut coloranti, am improvizat ceva cu suc de sfecla rosie. Nici mie nu imi vine sa cred de ce am fost in stare!
La cea alba nu am reuit sa fac poze, fiindca eram concentrata astfel incat sa nu am parte de un al patrulea esec, dar la cea mov( de fapt nu prea stiu ce nuanta este) am. 


Ingredientele folosite sunt exact ca in reteta Lissei, adica:
1 lingura gelatina
6 linguri apa( 6 linguri suc sfecla rosie)
1 lingura margarina  la pachet
2 linguri miere 
 zahar pudra 
Am hidratat gelatina in apa( suc sfecla rosie) , am pus-o pe baie de aburi ca sa se topeasca, apoi am adaugat mierea si margarina. Le-am omogenizat si le-am turnat in mijlocul zaharului pudra( cernut de 2 ori). 
Am amestecat in castron , apoi am luat-o la framantat pe blatul de lucru pana cand a devenit consistenta, dar nu tare. 
Abia astept sa ma joc cu ea si sa decorez tortul aniversar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu