sâmbătă, octombrie 13, 2012

Aperitiv cu vinete si ardei gras

Pe langa friptura de porc, in miez de iarna, ar merge si niste legume, nu-i asa? Ei, bine, acest aperitiv este foarte potrivit .E si rapid si gustos si are si un aspect placut langa bucata de carne.
Eu zic sa-l incercati ca merita.


Ingrediente:
6-7 vinete fragede
10 ardei grasi potriviti
suc de rosii( cate o lingura pentru fiecare borcan)
500ml otet
150 g zahar
150 g sare
150 ml ulei
foi dafin, piper
1.Vinetele se curata de coaja, se taie cubulete si se freaca bine cu sare , apoi se lasa la scurs. Dupa jumatate de ora se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
2. Ardeii se spala, li se indeparteaza cotoarele si se taie felii subtiri.



3. Otetul, uleiul, sarea, zaharul, foile de dafin si piperul se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga ardeii si se tin 2-3 minute.

4. Se asaza in borcane in straturi: unul de vinete, unul de ardei, apoi se adauga 3-4 linguri din zeama in care au fost opariti ardeii, iar un strat de vinete, altul de ardei, iar deasupra se adauga cate o lingura de suc de rosii. Se capseaza si se sterilizeaza cam 30 minute.
 

2 comentarii:

  1. Buna ziua.
    Ce facem daca borcanele au rasuflat si compozitia de vinete a fermentat?
    Cum rezolvam problema? Aruncam la gunoi?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Nu stiu daca va fermenta aceasta compozitie. Mie nu mi s-a intamplat si o pregatesc in fiecare an.
    Atata timp cat sunt si sterilizate nu ar trebui sa apara probleme.

    RăspundețiȘtergere