luni, septembrie 03, 2012

Ketchup picant

Nu concep o pizza fara ketchup , dulce sau picant, dar , fiindca ma tem de E-urile celui din comert, il prepar in propria bucatarie si stiu ce contine.
Ii dau cu incredere si copilului daca are pofta sa guste.



Pentru 3 borcane de 400 grame avem nevoie de:
1,5-2 kg rosii
250 g zahar( am folosit brun)
2 cepe rosii
1 ardei iute
25 ml otet
1 capatana usturoi
sare, piper, busuioc
ghimbir, chili, foi dafin


Zaharul se caramelizeaza, apoi adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt. Cand incep sa se ingalbeneasca legumele punem rosiile ( facute piure la blender) si otetul.Adaugam condimentele. Lasam sa fiarba, avand grija sa mestecam din cand in cand. Cand capata consistenta si e cremos il luam de pe foc. Fierbinte il turnam in borcane. Il acoperim cu paturi. A doua zi il punem pe baie de aburi si il lasam sa fiarba cam 15 minute. 
E de-a dreptul minunat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu