sâmbătă, septembrie 08, 2012

Amandina

Fiindca azi este Sfanta Maria, am pregatit amandina .
La multi ani, Carla Maria!
La multi ani tuturor celor ce  poarta numele Fecioarei!

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
Batem albusurile spuma tare. Turnam si  zaharul treptat.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si sarea. Adaugam peste albusuri cu grija . Pune faina cernuta si amestecata cu cacaua si praful de copt.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Coacem 30 minute la 200 grade.


Crema:
300 g margarina moale
2 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
Margarina se amesteca bine cu zaharul pudra si cu galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza.
Cu aceasta crema vom umple prajitura, dupa ce se va raci blatul si il vom putea taia in doua.

Siropul:
200 ml apa
20 g zahar
1 plic capuccino
1 esenta rom
Punem ingredientele pe foc si fierbem cateva minute. Lasam la racit , apoi adaugam esenta de rom.Cu acest sirop vom insiropa fiecare dintre cele 2 bucati de blat.

Glazura:
200 g ciocolata
Topim ciocolata pe aburi, apoi o turnam peste prajitura. O intindem cu grija cu un cutit.
Deasupra punem cate un mot de frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu