luni, august 20, 2012

Sfaturi practice

 Orice gospodina ar trebui sa stie  cateva trucuri vechi, de cand lumea, astfel incat reusita mancarurilor sa fie garantata. E bine sa cunoastem cum sa fierbem legumele sau carnea, cum sa reparam sosurile taiate, cum sa pastram anumite alimente in frigider, astfel incat sa nu isi piarda calitatile.
Asa ca voi infiinta rubrica " Sfaturilor practice" pe care le stiu de la bunica, de la mama sau de prin cartile de bucate.

  1. Ficatul va avea un gust mult mai bun daca inainte de a fi pregatit il tinem cateva ore in lapte.
  2. Cartofii nu se pun la fiert in apa rece, ci in apa fiarta . In acest fel isi vor pastra vitamina C.
  3. Produsele lactate nu se tin neacoperite la lumina fiindca isi vor distruge continutul de vitamina B2.
  4. Pentru ca maioneza sa nu se taie , puneti un praf de sare peste galbenusuri  inainte de a incepe sa le bateti.
  5. Rosiile se vor curata mult mai repede de coaja daca le tinem cateva minute in apa clocotita, apoi le trecem sub jet de apa rece.
Voi adauga saptamanal sfaturi utile la rubrica etichetata special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu