duminică, august 26, 2012

Savarina

Sunt prajiturile care ii amintesc mamei de anii de liceu. Nu le fac atat de des pe cat mi-as dori, dar sunt si ele pe lista de dulciuri ce ne plac.

Ingrediente:
5 oua
5 linguri zahar pudra
5 linguri faina
sare
zeama si coaja de lamaie
300 ml frisca                                                                               

Albusurile se bat spuma tare, se adagua galbenusurile batute cu zaharul, sarea si faina. La sfarsit incorporam zeama si coaja de lamaie.
Le punem in forme de savarina si le coacem la 200 grade timp de 25-30 minute.

                                                              
                Calde fiind,  le insiropam cu urmatorul amestec:
150 g zahar
1 pahar apa
esenta rom
Zaharul se caramelizeaza si, cand e maroniu, se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand se dizolva zaharul, apoi se da deoparte. Cand e rece se adauga esenta de rom.
Se asaza savarinele intr-o tava si peste ele se toarna siropul. Cand sunt suficient de imbibate cu sirop li se taie un capacel si se umplu cu frisca.
Deasupra putem orna cu jeleu de zmeura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu