Ingrediente:
150 g margarina moale
500 ml lapte
50 g drojdie
125 g zahar
sare
75 g miere
cca 800 g faina
500 ml lapte
50 g drojdie
125 g zahar
sare
75 g miere
cca 800 g faina
Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut, faina si sare, treptat.Framantam, apoi adaugam margarina moale si mierea. Trebuie sa iasa un aluat moale, elastic ca cel de cozonac.Lasam la cald ca sa creasca. Intre timp amestecam 100 g margarina cu 4-5 plicuri zahar vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 bile, fiecare bila o intindem si o ungem cu amestecul de margarina si vanilie.
Impaturim o data foaia si o
intindem cu sucitorul, apoi taiem fasii late de un deget.
Le rasucim si formam
colaci.
Le ungem cu ou si le presaram miez de nuca macinat sau zahar tos. Se coc
cca 15 min, la 200grade. Se scot si se insiropeaza fierbinti cu un sirop facut
din apa calda si miere.
Cam asta e. Pofta buna!
Cam asta e. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu