Nu stiu exact care e reteta originala, dar produsul finit pe care l-am obtinut eu seamana in proportie de 90% cu colacii pe care ii mancam in oras.
Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
50 ml ulei
200 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta de rom
faina cat cuprinde
Decor:
miez de nuca
zahar
scortisoara
Pentru inceput am pus drojdia intr-o cana, am adaugat o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si putina faina.
Pentru ca nu am alte instrumente de lucru am folosit borcane de 400 g. Le-am spalat, le-am uscat, le-am uns cu ulei si le-am invelit in folie de aluminiu.
Dupa ce a crescut coca, am format bilute. Am intins fiecare biluta si am taiat-o in cerc.
Am rulat fasiile obtinute pe borcane.
Am trecut fiecare borcan printr-un amestec de miez de nuca prajit si macinat, zahar tos si scortisoara.
Le-am asezat in tava in picioare si le-am copt la 180 grade timp de 25 minute.
Cand s-au racit le-am scos cu grija de pe borcane. Operatiune ce necesita multa rabdare, daca nu vreti sa sfaramati minunatii colaci.
Cu atata pofta am asteptat sa savurez unul , incat nu am mai asteptat sa se raceasca si l-am jumulit de pe borcan. E divin! Sigur voi mai repeta experienta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu