3 kg ardei gras
hrean
cate 1 lingurita de sare
pentru fiecare ardei in parte
crengute de cimbru
Ardeii se spala, li se taie cotorul si li se indeparteaza semintele.
In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa. Se asaza intr-un vas incapator, straturi -straturi si se lasa cateva ore. Eu ii las de seara pana dimineata.
In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa. Se asaza intr-un vas incapator, straturi -straturi si se lasa cateva ore. Eu ii las de seara pana dimineata.
Ii asezam intr-un borcan de 3 litri , avand grija ca in fiecare ardei sa punem cate o bucata de hrean.
Punem crengute de cimbru pe la mijlocul borcanului si deasupra, apoi presam bine. Deasupra turnam zeama pe care si-au lasat-o peste noapte, iar daca nu este suficienta putem sa mai adaugam saramura preparata la rece dintr-o lingura de sare la un litru de apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu