4 kg rosii de marime mica
cate 2 linguri de sare pentru fiecare borcan
hrean
crengute de cimbru proaspat
Spalam rosiile, apoi le asezam in borcane de 800 de grame. Adaugam cate 2 linguri de sare grunjoasa,
punem cate o bucata de hrean,
iar deasupra asezam crengutele de cimbru.
Adaugam apa astfel incat sa umplem borcanele. Capsam si le agitam energic pentru a dizolva sarea.Se pot pastra direct in borcane in camara.
Daca vreti sa fiti siguri de reusita, puteti sa le fierbeti 15 minute pe baie de aburi. In acest caz, insa, s-ar putea ca rosiile sa se crape in timpul fierberii si sa nu mai fie aspectuoase.
Le puteti scoate la iarna pe un platou alaturi de preparate de porc.
Inainte de a le consuma, trebuie sa le lasati in apa rece 2-3 ore pentru a se indeparta surplusul de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu