Blat:
5 oua
5 linguri zahar
2 linguri faina
3 linguri nuci macinate
2 linguri ciocolata cubulete mici
sare
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam, treptat si zaharul. Incorporam galbenusurile batute, faina , nucile si ciocolata.
Amestecam cu grija astfel incat sa nu se lase compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie si coacem 25-30 minute la 180 grade.
Crema
500 g iaurt gras
3 linguri zahar
250 g mure
15 g gelatina
Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se amesteca bine iaurtul, zaharul si murele facute piure .
Se adauga si gelatina. Se da la rece 30 minute.
Se taie blatul in doua, se toarna crema de iaurt , se asaza celalalt blat si se da la rece 2-3 ore. Se taie sub forma de patratele. E racoritoare, gustoasa si usor de pregatit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu