sâmbătă, noiembrie 10, 2012

Sarmale in foi de varza

Nu sunt o specialista in facut sarmale, dar sunt ambitioasa si vreau sa imi depasesc limitele. Asa ca incerc de fiecare data sa le fac mai bune decat ultima oara. Ai mei sunt draguti si ma lauda, dar eu stiu ca mai am pana voi face sarmale  delicioase ca ale mamei.



Iata ce contin sarmalutele astea chinuite ale mele:
750 g carne tocata vita si porc
1 varza acra mare
2 cepe
2 linguri orez
250 ml suc rosii
2 ardei capia rosii
1 morcov
 sare, piper, cimbru crengute

Am calit ceapa, am adaugat ardeiul, morcovul taiati marunt, apoi am adaugat sucul de rosii si orezul spalat in prealabil.Se adauga si o ceasca de apa. Se acopera si se fierbe usor la foc mic. In carnea tocata presaram sare, piper, adaugam fiertura de legume si orez.

Desfacem frunzele de varza, indepartam cotoarele si le umplem cu amestecul de carne, Le asezam intr-o oala, straturi straturi, printe ele punand si crengute de cimbru si suc de rosii.




Deasupra punem un strat de varza acra taiata marunt.



 Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic, acoperindu-le cu un capac. Cand sunt aproape gata le punem putin la cuptor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu