Ingrediente pentru 4 foi:
3 oua
6 linguri ulei
6 linguri zahar
3 linguri lapte
3 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
faina cat cuprinde
Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul de sodiu stins si faina. Se obtine un aluat potrivit de moale care se imparte in 4 .
Fiecare se intinde si se coace pe fundul unei tavi tapetate cu hartie pana se rumeneste. Aveti grija ca se coc repede si sa nu aveti surprize neplacute.
Ingrediente crema:
800 g lapte
200 g unt
100 g zahar pudra
5 linguri amidon
zeama de la 2 lamai
Laptele se pune la fiert impreuna cu amidonul.
Amestecam astfel incat sa nu se faca nici un cocolos si sa nu se lipeasca . Separat mixam untul cu zaharul pudra.
Dupa ce s-a ingrosat crema de lapte adaugam crema de unt. Omogenizam, apoi adaugam treptat( ca sa nu se taie) zeama de lamaie.
Asamplare:
Asezam intr-o tava o foaie, adaugam o treime din crema, alta foaie si tot asa pana cand asezam toate foile si crema. Presam si lasam cateva ore pana se inmoaie. Eu le fac seara si a doua zi le portionez.
La prepararea foilor este amintit si laptele,insa la ingrediente nu apare.Reteta este binevenita in cazul in care nu avem amoniac.Doar ca bicarbonatul nu da aceeasi fragezime foilor.As vrea sa stiu , crema e absorbita de foi ,le inmoaie ?
RăspundețiȘtergereDin neatentie am uitat sa scriu si laptele ca ingredient al foilor. Eu am facut intotdeauna reteta aceasta cu bicarbonat , iar produsul final a fost foarte bun. Crema inmoaie foile, bineinteles.
RăspundețiȘtergere