Blat
5 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
sare
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut bine cu un praf de sare pana cand s-au facut bat. Am adaugat zaharul treptat si am continuat baterea pana cand acesta s-a topit. Am adaugat galbenusurile si am amestecat, apoi am turnat faina pe care am incorporat-o cu miscari usoare.
Am tapetat cu unt si hartie de copt o forma si am copt 30 minute la 180 grade.
Sirop
10 linguri zahar
2 esenta de rom
2 pahare apa
Am caramelizat zaharul si, cand s-a topit, am adaugat 2 pahare apa. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am pus ibricul cu siropul obtinut la racit. Cand era rece am adaugat fiolele de rom.
Crema
250 crema mascarpone
300 ml frisca lichida
250 g cirese din compot
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri lapte
Ouale au fost batute spuma cu zaharul si laptele si au fost puse pe aburi pana s-a obtinut o ciulama. Le-am lasat la racit.
Intre timp am batut bine frisca, am adaugat crema mascarpone si ciresele scurse, fara samburi.
Am amestecat cele doua compozitii pana s-au omogenizat.
Asamblarea
Am taiat blatul in doua , am insiropat si am umplut cu crema.Am decorat cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu