Ii dau cu incredere si copilului daca are pofta sa guste.
Pentru 3 borcane de 400 grame avem nevoie de:
1,5-2 kg rosii
250 g zahar( am folosit brun)
2 cepe rosii
1 ardei iute
25 ml otet
1 capatana usturoi
sare, piper, busuioc
ghimbir, chili, foi dafin
ghimbir, chili, foi dafin
Zaharul se caramelizeaza, apoi adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt. Cand incep sa se ingalbeneasca legumele punem rosiile ( facute piure la blender) si otetul.Adaugam condimentele. Lasam sa fiarba, avand grija sa mestecam din cand in cand. Cand capata consistenta si e cremos il luam de pe foc. Fierbinte il turnam in borcane. Il acoperim cu paturi. A doua zi il punem pe baie de aburi si il lasam sa fiarba cam 15 minute.
E de-a dreptul minunat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu