Pensie lunga si linistita, bunicuto!
Blatul:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
sare
Se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Crema:
5 oua
10 linguri zahar
20 g gelatina
750 ml frisca
5-6 nectarine
100 g stafide
1 esenta rom
Frisca se bate tare si se da la rece.
Ouale si zaharul se bat pe aburi pana incep sa se ingroase, apoi se amesteca bine cu gelatina.
Cand e caldut amestecul de oua se pune peste frisca.Se adauga fructele taiate si esenta.
Asamblare:
Intr-o cratita se pune folie , se asaza o parte din blat, se toarna crema, apoi cealalta parte de blat. Se da la rece pentru cateva ore.
Se rastoarna pe un platou cu grija si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Eu l-am invelit intr-un strat fin de frisca, am pus un gardut de piscoturi pe margine, iar deasupra am turnat ciocolata neagra topita in prealabil pe aburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu